Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog.

Rente Verloop

Daarom zit er in WinBank een functie waarmee u de rente kunt bereken. Overigens blijft er geringer over om prettig van te leven. Rentewisselingen behoorlijk opbreken, juist wanneer je de hogere hypotheek aanvaardt. Het kan belangrijk zijn om dit belastingvoordeel iedere aankomende week te laten afhandelen. De meest recente hypotheeklasten bestaan voor een reusachtig stuk uit rente. Laat iemand je immer meedelen hoeveel u per volgende dag bruto aan hypotheek moet gaan betalen. Hypotheekrente over de hypotheek lening voor het opknappen of aanschaf van het huis is terug te vorderen. Voor consumenten die een lange rentevaste periode hebben afgesproken is een stijging van de rente niet direct te merken. Laat u steeds vertellen wat je per volgende week bruto aan over te sluiten hypotheek moet gaan betalen. Het kan aangenaam zijn om dit belasting voordeel iedere toekomstige maand te laten verrekenen.

Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog. Gewoon googlen naar de nederlandse bank, dan statistieken kiezen. Renteveranderingen kunnen u dan nogal opbreken, grotendeels als u een tophypotheek neemt. Als u plompverloren op goed geluk afgaat op de nieuwe hypotheek geldsom, reken je je vreselijk welgesteld. Zodra je nieuwste rente vrij veel hoger is, kunt u een onmiskenbaar lagere lening afsluiten.

Hoge spaarrente en volop opnamevrijheid? Wilt u veilig sparen en profiteren van een hoge rentevergoeding? En kunt u uw spaargeld minimaal een jaar vastzetten? Dan zijn de flexibele spaardeposito's van Friesland Bank iets voor u. Gebruik hiervoor dezelfde naam als die van de rekening =standaard waarde. De meest recente hypotheek lasten zullen bestaan voor een flink deel uit rente. Als je zomaar kritiekloos gaat voor de nieuwe geldsom, reken je je enorm ruim bedeeld. En bij leningen en hypotheken met een variabele rente is een rentestijging onmiddellijk merkbaar.

Het euribor 1 maandstarief is doorgaans de basis voor de variabele rente. Hypotheekrente over de nieuwe hypotheek lening voor aanschaf, onderhoud of verbetering van de nieuwe woning is terug te vorderen via de Belastingdienst. De berekende rente moet in ieder geval wel dicht in de buurt komen. Zodra je nieuwste rente vrij veel hoger is, mag je een mindere lening afsluiten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.