Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wij houden u op de hoogte over het verdere verloop van uw leen aanvraag
  Geen enkele stad in ons land kan wedijveren met de allure die Den Haag te bieden heeft
  Een hoge rente op uw spaargeld ťn via Mijn Postbank

Loop eens door de volgende informatie over de hypotheekrente.

Hypotheekrente Verloop

Loop eens door de volgende informatie over de hypotheekrente. De hoogte van de rentestand is afhankelijk van de rente op de financiŽle markt. Hypotheekrente over de nieuwe hypotheek lening voor aanschaf, onderhoud of verbetering van de nieuwe woning is terug te vorderen via de Belastingdienst. Desalniettemin begrijpen legio oudere en jongere personen nauwelijks de hoge aankoopprijs van een huis. De rentetarieven van de financiŽle markten vormen de basis voor de hypotheekrente. Je kunt dan op die manier natrekken hoeveel geld u behoudt voor andere zaken.

Als je zomaar kritiekloos gaat voor de nieuwe geldsom, reken je je enorm ruim bedeeld. Nieuwe renteveranderingen kunnen u dan aanmerkelijk opbreken, grotendeels als u een tophypotheek aangaat. Als u zomaar blindelings gaat voor de nieuwe geldsom, reken je je enorm ruim bedeeld. Dit verschil is aanzienlijk in vergelijking met de banken. De Europese Bank ECB controleert en beÔnvloedt de rentestand. Door hier geen rekening te houden, is uw hypotheek voor uw huis niet aftrekbaar. Van dertig jaar vast tot variabel, alles is zo'n beetje mogelijk. Laat iemand je immer meedelen hoeveel u per volgende dag bruto aan hypotheek moet gaan betalen. Zodra je nieuwste rente vrij veel hoger is, kunt u een onmiskenbaar lagere lening afsluiten. De nog over te sluiten hypotheek lasten zullen mogelijk bestaan voor een belangrijk aandeel uit rente. Dit kan de bank doen door de geldmarktrente te manipuleren.

Hoofddoel is om met de rentestand de prijsstabiliteit te handhaven. De rentebedenktijd biedt een rentevaste periode vanaf 5 jaar. Het kan bruikbaar zijn om dit belastingvoordeel iedere maand te laten uitbetalen.

De meest recente hypotheek lasten zullen bestaan voor een flink deel uit rente. Uw adviseur kan u op weg helpen bij de maken van deze beslissing. Laat iemand je steeds berekenen wat je per maand netto aan hypotheek kwijt zult zijn. Hypotheek rente over de hypothecaire lening voor onderhoud, het opknappen of verbetering van de woning is aftrekbaar. Het kan aangenaam zijn om dit belasting voordeel iedere toekomstige maand te laten verrekenen. Bovendien houd je geringer over om gemakkelijk, zoals eerder, van te leven. Als je nieuwe hypotheek rente tamelijk hoog uitvalt, mag je een duidelijk geringere lening afsluiten. Heeft u de aankomende hypotheek niet volledig afgelost, dan is de nieuwe rente niet terug te vorderen via de belastingaangifte. Als u eenvoudigweg kritiekloos afgaat op de hypotheek som, reken je je zeer ruim bedeeld.

Renteveranderingen kunnen u dan nogal opbreken, grotendeels als u een tophypotheek neemt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.