Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het aantal aandelen van Zwitserland dat je wilt kopen
  Goedkoopste en voordeligste persoonlijke lening on line afsluiten
  Zo kan het meegedeeld worden op het geboortekaartje

Ligt je doel verder weg, dan kan beleggen een optie zijn.

Sparen Of Beleggen

Kun je je geld langer missen, dan is beleggen ook een aantrekkelijke optie. Rendementen die in het verleden zijn behaald, garanderen niets voor de toekomst. Kiest u ervoor om uw geld voor langere tijd op zij te zetten met een gegarandeerde uitkering of kans op een hoger rendement, dan kunt u een levensverzekering afsluiten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Wilt u zekerheid over de rente die u ontvangt? Dan kunt u sparen op spaarrekeningen met een vaste looptijd. Later kunt u op elk gewenst moment uw inleg verhogen met een bedrag van minimaal 45 euro.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.