Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hier vindt u de beste en goedkoopste hypotheek aanbieders
  Jan belt bij zijn onderbuur aan en vraagt of hij de volgende avond de stereo installatie mag le
  De schenker dient persoonlijk aanwezig te zijn bij het passeren van de akte

Lening van familie of vrienden waarbij in onderling overleg afspraken worden gemaakt over rente en looptijd.

Lening Familie

De inbreng van eigen middelen is ook belangrijk bij het krijgen van leningen. Meestal kunt u uw plannen niet helemaal zelf financieren. Indien er geen redelijke rente wordt gerekend zal de fiscus de lening als schenking aanmerken en schenkingsrecht in rekening brengen. En dan maar doen of het hun schuld niet is en jou geld ineens niet meer belangrijk is. Iedereen is te vinden en het probleem kan zich bij beide voordoen. De plek met de meeste kans op het vinden van buitenaards leven. Het zegt iets over het risico dat je bereid bent te nemen en over het vertrouwen dat je hebt in het slagen van je bedrijf. Bij niet of niet tijdig terugbetalen ontstaan conflicten Men zegt wel eens 'Je leent geld aan een vriend en krijgt het van een vijand terug. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Afhankelijk van de financiŽle behoefte en van jouw bedrijfssituatie is er altijd een financieringsvorm of combinatie daarvan die het beste bij je past.

Vaak moet al snel een beroep gedaan worden op de deskundigheid van anderen. Bij lease koopt de leasemaatschappij voor u het gewenste bedrijfsmiddel van de leverancier en u betaalt dit in termijnen terug. Als u investeringen moet doen voor uw bedrijf, heeft u geld nodig. Om te bepalen wat een redelijke rente is, kunnen ouders kijken wat banken onder vergelijkbare omstandigheden vragen en zich daarbij aansluiten. Voor veel startende ondernemers is de financiŽle kant van hun onderneming min of meer een Ďblack boxí. Deze rente is dan net zo aftrekbaar als wanneer het geld van een bank geleend zou zijn. Om het te financieren bedrag zo laag mogelijk te houden is leasen een aantrekkelijke oplossing.

Het oplossen van tijdelijke financiŽle krapte zoals bij geboorte, ziekte of verhuizing.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.