Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Lenen blijft gewoon makkelijk hoor, daar gaat heel weinig aan veranderen.

Makkelijk Lenen

Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. Met deze informatie willen we ervoor zorgen dat u een doordacht besluit neemt voordat u uw handtekening onder de leenovereenkomst zet. Bij het afsluiten van de persoonlijke lening staan de hoogte van de rente vast en de looptijd dus vast. Ze kunnen ook goedkoper maar ruimer leven, het is alleen de trent dat je anderen wil imponeren met je mooie grote huis en dure tv en auto. Ook belangrijk is of dat u vaste maandlasten wenst of flexibiliteit in looptijd en aflossing. Hij verwacht geen stormloop op persoonlijke leningen tot april.

Onze oude norm was ook verantwoord, maar we vinden het wel goed om over te stappen op de Nibud-norm", aldus een woordvoerder. Mensen met hogere inkomens hoeven geen hogere woonlasten te hebben. Gelukkig wordt er nu een poging gedaan om dit te stoppen. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Ze moeten de norm niet iets verscherpen, maar een beetje veel. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.