Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit zijn er gemiddeld ongeveer 20 per werkdag of ongeveer 5
  Volgende conclusies voor het provinciaal beleid worden alvast getrokken
  Ander woord voor hypotheeknemer of hypothecaire financier

Kun je je geld langer missen, dan is beleggen ook een aantrekkelijke optie.

Sparen Of Beleggen

Sparen is een veilige en eenvoudige manier om je geld vanzelf meer waard te laten worden. Door een daling van koersen kan uw ingelegde bedrag minder waard worden. Daarnaast kunt u via ons ook in individuele aandelen beleggen op de beurs. Door je beleggingen te spreiden over meerdere aandelen en door een langere beleggingstermijn kun je dit risico wel verkleinen. Tips voor beleggen in vastgoedVastgoed mag in in een goed gespreide portefeuille niet ontbreken. Hoe langer u uw geld belegt, hoe groter de kans op een hoog rendement door stijging van de koersen. Op grond van uw beleggersprofiel maakt uw intermediair samen met u een financieel plan dat rekening houdt met al uw wensen. Je wilt gaan beleggen, maar hoe pak je dat aan? Allereerst door te bepalen welk doel je wilt bereiken. De flexibele levensverzekering biedt u zekerheid bij overlijden.

Laat u uw geld liever door experts beleggen? Kies dan voor AXA, de specialist in vermogensgroei en veiligheid. Vijf valkuilen voor beleggersDe addertjes onder het gras kunnen je veel geld kosten. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u om meer of minder risico te lopen door te kiezen uit de verschillende beleggingsfondsen. Direct de nodige spreiding door een breed assortiment aan fondsen. Is dit binnen 2 jaar, dan kan je hiervoor misschien het beste sparen. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen, en zullen meer schommelen naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. Sparen, een goede basis voor de appel voor de dorstInflatie en de fiscus bedreigen je spaargeld, maar de vrijheid is groot.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u voor één van de mogelijkheden of voor een combinatie. De hoogte van uw voordeel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Met De Goudse LevensloopRekening kunt u op fiscaal gunstige wijze vermogen opbouwen voor later verlof of om eerder te stoppen met werken. Af en toe stort je een bedrag naar je spaarrekening en je rente wordt vanzelf bijgeschreven. Het is verstandig te beleggen op een manier die bij u past. Het bedrag dat wordt betaald, wordt niet volledig belegd, een deel gaat op aan kosten. Wil je precies weten waar je over een tijdje aan toe bent, dan kun je het beste gaan sparen. Om een keuze te maken uit deze verschillende beleggingsfondsen kunt u eerst uw beleggingsprofiel bepalen. Door je beleggingen te spreiden en de termijn waarop je belegt te verlengen, kun je dit risico wel verkleinen. Per persoon geldt een algemene vrijstelling van 19. Ligt je doel verder weg, dan kan beleggen een optie zijn.

Wilt u optimale vrijheid in opnemen en storten? Dan kunt u sparen op flexibele spaarrekeningen. Heb je een doel waarvoor je geld nodig hebt, kijk dan wanneer je dat doel wilt bereiken. Beleggen is een manier om uw geld te laten groeien. Heeft u een bedrag over? Zet het dan op een FlexxVermogensplan tegen koopsom. Kiest u voor flexibiliteit en kans op een hoger rendement, dan kunt u beleggen in beleggingsfondsen. Ook bij deze producten loopt u een beleggingsrisico.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.