Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Pensioensparen is een interessante manier om op een fiscaal gunstige manier een extra pensioen
  Alle leningen van het Vlaams Woningfonds zijn hypothecaire leningen
  Registratie van uw punten kan alleen plaatsvinden na vertoon van de klantenkaart dus niet achte

Kostenbewust beleggenVier tips om te besparen op de kosten van beleggen.

Geld Sparen

Tips voor beleggen in vastgoedVastgoed mag in in een goed gespreide portefeuille niet ontbreken. Sommige banken hebben speciale beleggingsfondsen voor jongeren. Een termijndeposito heeft een looptijd vari?nd van 1 tot 12 maanden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.