Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In de 10 jaar dat je spaart gaat je rentepercentage omhoog
  De rente op de kapitaalmarkt stijgt sinds januari van dit jaar
  Een lening zonder zekerheden die banken aan elkaar en aan lagere overheden institutionele beleg

Kijk ook eens of u misschien in aanmerking komt voor een sociale lening.

Aflossingsvrije Lening

Vanzelfsprekend is het mogelijk om de lening volledig op maat van de klant te maken. Zowel het gekozen krediet alsook de fiscale besparingen die U ermee doet kunnen langdurig een groot verschil maken op Uw gezinsbudget. Kijk ook eens of u misschien in aanmerking komt voor een sociale lening. Belangrijk hierbij is dat U voor deze grote investering goed geïnformeerd bent en de juiste kredietvorm kiest. Ook in de rentevastheid en duurtijd is alles mogelijk. Het bedrag dat U wil of kan besteden aan de wedersamenstelling van het geleende bedrag. De uitkering bij schade aan of diefstal van Uw inboedel. Het bedrag dat U wilt lenen voor de aanschaf van Uw woning. De uitkering bij overlijden waarmee de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.