Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Kathmandu en zie in de verte de hoge toppen van de Himalaya.

Hoogste Berg Himalaya

Kathmandu en zie in de verte de hoge toppen van de Himalaya. De Lokale Omroep Landsmeer zond op 16 april een TV-gesprek uit met Marco Roos over de expeditie. We blijven kijken hoe de ondergaande zon de westelijke flanken van de bergen rood kleurt tot de toppen nauwelijks meer zichtbaar zijn. De Lokale Omroep Landsmeer had op 2 april ook al een gesprek met expeditie-leden Paul van Hal en Remco Reij een TV-uitzending over de laatste voorbereidingen.

Ook Kompas Regiokrant, en de Krant op zondag plaatsten een artikel over de presentatie en expeditie. Het was extreem koud, harde wind en heel veel sneeuw en er is veel gebruik gemaakt van de stijgijzers. Daardoor vindt u bij ieder vakantieland de juiste links.

Twee van de drie leden, Femke Bonnet 33 en Marjolein Bos 22, hebben de ziekte van Crohn. Om zes uur opstaan begint al vaste regelmaat te worden. Vandaag gaan we via de Lamjurapas op 3500 meter naar Junbesi. Kijk naar de korte film van deze dag 1 minuut 49. Met twee heteluchtballons begonnen ze aan het bijna onmogelijke karwei.

Sommige wetenschappers beweren dat de Mount Everest nog steeds groeit. Elson met de andere ballon dreigde neer te storten, bleef de fotograaf zijn werk doen. Ik heb het gevoel dat alle energie uit mijn lichaam is gezogen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.