Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Alles voor de actieve belegger in aandelen opties en warranten
  Door het storten van de verhoogde maandelijkse betalingen zal de duurtijd van de lening vermind
  Geld nodig. Een voordelige lening sluit u af via Lenen

Joop Bresser (Delta Lloyd AM) adviseert een staatslening als 4,25 is bereikt.

Staatslening

Joop Bresser Delta Lloyd AM adviseert een staatslening als 4,25 is bereikt. De twee genoemde perioden passen niet netjes in elkaar. Het streefbedrag van de emissie in januari is 2 2,5 miljard euro. Mocht u menen rechten te hebben op teksten of afbeeldingen laat dit dan weten dan worden ze direct verwijderd.

De rente zal eerst nog schommelen, maar vanaf 2007 kan die flink omlaag. Geinstalleerd in 3 seconden, eenvoudig weer te verwijderen. In 1912 gaat China over op de Gregoriaanse Westerse kalender. Ze berekenen hun inzet, ze berekenen hun risico en pas als ze alles zeker weten gaan ze tot actie over. Menig beleggen zou een voorbeeld aan een dergelijke structurele aanpak mogen nemen. Bij voorkeur met producten met een totaal andere insteek. De uitgifte vindt plaats volgens het toonbanksysteem.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.