Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lage rente kan pijn doen
  De installatie van zonnepanelen die zonne energie omzetten in elektrische energie
  Daardoor weten beide bedrijven vooraf wat de fusie hen oplevert

Je zult maar een hypotheek hebben met variabele rente.

Euribor Rente

Je zult maar een hypotheek hebben met variabele rente. De vergoeding die u betaalt aan de geldverstrekker voor uw lening is de hypotheekrente.

De variabele rente kan iedere maand wijzigen naar aanleiding van de vraag en het aanbod voor geldleningen op de geldmarkt. Ik wil mijn hypotheek oversluiten voor de laagste rente. Zo is het bij waardestijging van de woning eenvoudiger rentekorting te krijgen en u kunt nagenoeg boetevrij de hele hypotheek aflossen. Heeft de geldverstrekker een maximum hypotheekbedrag? Dat is ook belangrijk bij meeverhuizen van de rente, zodat u niet alsnog moet uitwijken naar een andere verstrekker. Dagcijfers voor rentes en wisselkoersen beginnen in 1990.

De exporteurs willen graag een lagere rente, zo daalt de euro en kunnen ze goedkoper leveren.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.