Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Directa voor lage renteVoordelig lenen doet u bij Directa
  Alle Hypotheekrentes Vergelijken! Snelle Offerte Lage Maandlasten
  Uitkeringen uit zogenaamde Saldo Lijfrente worden niet geaccepteerd

Je staat rood bij de bank en je moet geld terugbetalen aan anderen.

Gemeentelijke Krediet Bank

BetalingOp grond van de Wet op het Consumentenkrediet WcK is het verboden betaling te vragen voor schuldbemiddeling of schuldsanering. Eventueel kunt u dan een beroep doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen WSNP. Je staat rood bij de bank en je moet geld terugbetalen aan anderen. Hier vind je alle regelingen speciaal voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Na afloop van vastgestelde periode beoordeelt de rechtbank of het saneringsplan goed is uitgevoerd. Als een of meer schuldeisers niet akkoord gaan, gaat de schuldregeling niet door.

Rechtbank beoordeelt de aanvraagDe rechtbank bekijkt of een minnelijk akkoord echt niet mogelijk is en hoe uw schulden zijn ontstaan. In principe vallen alle bestaande schulden binnen de wettelijke schuldsanering met uitzondering van studieschulden. Verklaringen afleggen over meewerkenDe schuldenaar moet straks schriftelijk aangeven waarom hij zijn schulden niet meer kan betalen en dat hij zich aan de verplichtingen van de regeling zal houden. De overheid wil de Wet schuldsanering natuurlijke personen Wsnp eenvoudiger maken. Dit betekent dat u het restant van de schulden niet meer hoeft terug te betalen. Is dat zo, dan krijgt u een zogenaamde "schone lei". Hebben jouw ouders het financieel niet zo ruim? Kijk dan ook op Grijpjekansen. Een bewindvoerder ziet erop toe dat de afspraken nageleefd worden. Wanneer de aanvrager zich niet houdt aan de voorwaarden en de schuldsanering daardoor mislukt, blijven de schulden alsnog volledig in stand. Hulpverlening bij het oplossen en voorkomen van schulden. Minder administratie Het verplichte saneringsplan zal verdwijnen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.