Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De koopsom van een nieuwbouwwoning wordt betaald in termijnen
  Sluit hier direct uw spaarrekening tegen de hoogste rente
  In de 10 jaar dat je spaart gaat je rentepercentage omhoog

Je kunt echt met weinig geld een enorme exposure hebben.

Rente Exposure

Je kunt echt met weinig geld een enorme exposure hebben. Deze verordening kan worden aangehaald als Verordening voor de treasury. Situatie waarin de korte rente hoger is dan de lange rente. Ineenstorting van de effectenbeurs door sterk dalende aandelenkoersen. Bij shortposities ontvang je rente, maar omdat op dit moment de rente laag is, krijg je vrijwel niets. Beleggingsfondsen die banken voor hun cliŽnten hebben opgericht.

Obligaties waarvan de rente en aflossing zijn verzekerd. Zij produceert voornamelijk voor de Amerikaanse markt. Engelse term voor een aandeel dat een publiekslieveling is. Meestal wordt daarin ook iets gezegd over de vooruitzichten. Jargon voor en synoniem van aanlappen, ofwel verkopen van effecten. De vliegtuigen moesten bij aflevering, na ťťn jaar, betaald worden. Het geven van advies aan het bestuur en de diensten. Soms wil je geen enorm grote posities in futures, in die gevallen is een handvol index CFD's een mooi alternatief. Uitkering bij de beŽindiging van een dienstbetrekking. OfficiŽle naam van de bank voor effectenhandel in Amsterdam.

Afgeleide financiŽle instrumenten bieden hier uitkomst. Beschermingsconstructie bij beursgenoteerde bedrijven. De waarde van het aandelenkapitaal van een onderneming. Bedrijven presenteren daarom winstcijfers met en zonder valuta-effecten. Lening met een vaste looptijd van twaalf maanden of kortet. In ruil hiervoor ontvangt hij de optiepremie, de prijs van de verkochte optie. Bij een dalende olieprijs gebeurde precies het omgekeerde. Een correctie in de vorm van een koersterugval is waarschijnlijk.

Dit is een belangrijke reden geweest om te stoppen met opties. Een correctie in de vorm van een koersherstel is waarschijnlijk. Dit leidt gewoonlijk tot buitengewone lasten of baten. Dit vierde deel behandelt de zinvolle toepassing van derivaten. Niettemin vaak gebruikt samen met fundamentele analyse. Aandeel van een onderneming, waarvan een krachtige expansie wordt verwacht. Iemand die effecten koopt in de verwachting van een koersstijging. Winst verlies die pas in de toekomst fiscale relevantie krijgt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.