Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lening met als onderpand een verzekeringspolis die waarde heeft
  Gezinnen met kinderen tot 16 jaar en met een jaarinkomen tot ongeveer 80
  Ze wenst dit echter te doen in een goed afgebakende sociale context

Je kunt de teveel betaalde rente ook zien als vooruit betaalde rente.

Rente Belasting

Vraag het totaal aan teveel betaalde hypotheekrente terug , vermeerderd met de wettelijke rente. De omzet minus de loonkosten, productiekosten en verkoopkosten. Je kunt de teveel betaalde rente ook zien als vooruit betaalde rente. Oftewel is er cash genoeg aanwezig om de rekeningen te betalen. Volgens een recente uitspraak neemt de Fiscus in sommige gevallen geen standpunt in met het goed of afkeuren van een aftrekpost als de afhandeling van de belasting aangifte geautomatiseerd heeft plaatsgevonden. Omdat de fiscaliteiten rondom een hypotheek erg ingewikkeld kunnen zijn, is het in de meeste gevallen raadzaam om hierover met een kundig hypotheekadviseur te spreken.

Uw hypotheeknemer dient zich in het geheel niet te bemoeien met uw belastingaangifte. Bij een persoonlijke lening worden afspraken gemaakt. Makkelijker is het daarom om die te veel betaalde rente niet terug te betalen, maar om het teveel betaalde als vooruit betaalde rente te zien. Bij een doorlopend krediet is er een kredietlimiet. Het bedrag dat overblijft nadat alle kosten van het resultaat zijn afgetrokken. Hier worden vrolijk twee zaken door elkaar heen gehaald . Een persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet. Dat is het kredietbedrag dat maximaal geleend kan worden.

Meestal kan het openstaande saldo van uw doorlopend krediet of uw persoonlijke lening in zijn geheel vervroegd. Een tweede hypotheek ook wel Eigen Huis krediet, Woningkrediet of Meerwaarde krediet genoemd is een leenvorm. Dan kun je de komende maanden even minder betalen, totdat het teveel betaalde weer opgeheven is.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.