Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Als dan nummer één hetzelfde biedt is de woning van hém
  Consumentenkredietovereenkomsten zijn in principe van bepaalde duur
  Waarom kinderen moeten sportenSport kan helpen om minder schuchter te worden depressieve stemmi

Je kunt alleen de master Public administration doen.

Master Economie

Om succesvol de pre-Master te kunnen voltooien, moet je beschikken over een brede belangstelling, nieuwsgierigheid en interesse in theorieën. Application form MSc in Real Estate FinanceApplication form MSc in Real Estate Finance. Je kunt alleen de master Public administration doen. Om je in te schrijven dien je een verplicht assessment af te leggen. De capaciteitsgroep Toegepaste Economie gaat met ingang van het 2e trimeste . Als je wilt instromen in de master Economics of Econometrics krijg je een apart schakelprogramma, afhankelijk van je vakkenpakket.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.