Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Vul on line uw financiering aanvraag in voor gepersonaliseerd advies over een hypotheek lening
  Inmiddels maakt Direktbank deel uit van het Fortis concern
  Het laagste bedrag dat de Stadsbank uitbetaalt is vijf gulden

Jan van Herwaarden, Ton Molendijk, Eduard van Rooijen eds.

Frisia Den Haag

Met veel informatie over wetenschappelijke en academische aspecten. Hans Righart, 'De loze kreten van intellectuele werknemers. Verschenen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van 'Pedagogische studiŽn'. Leuvense juridische adviezen over kloosterkleding, 16de eeuw. Met bijdragen over de wetenschappelijke instellingen. Voorstelling van het programma over 'Terminologie'.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.