Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De Solidaire Lening werd door grote Belgische Banken gefinancierd
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Geldcirculatie

Ja, dat doet ze, maar op enkele onderling zeer verschillende manieren.

Beleggen In Aandelen

Het zag er intraday niet best uit, maar de voor Europa late opleving in Amerika kwam nog precies op tijd. Ik spreek over Exxon, Chevron, BP, Conoco Phillips, Royal Dutch en andere reuzen. Als het bedrijf goed draait kan er een interessant rendement gemaakt worden, maar als het bedrijf failliet gaat bent u uw geinvesteerde geld waarschijnlijk kwijt. Met een koopsom of eigen kapitaal een lijfrente aankopen. De toekomst van een bedrijf kan men dus aflezen uit het winstcriterium. De kans op een mooi rendement is aardig, maar uw nachtrust is belangrijker.

Het was de laatste dagen geen leuke tijd op de beurs en er is waarschijnlijk geen enkele aandelenbelegger die ontsnapt aan de huidige malaise. Groen mogelijk gemaakt van hun hobby hun werk te maken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.