Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet
  Op de middellange termijn verwacht men echter toch weer een lichte stijging
  Lening van familie of vrienden waarbij in onderling overleg afspraken worden gemaakt over rente

Ja, bij de meeste aanbieders is dit zonder meer mogelijk.

Wat Is Sparen

Kostenbewust beleggenVier tips om te besparen op de kosten van beleggen. Bij spaarrekeningen met een hogere rente, zit bijna altijd een addertje onder het gras. Dit soort spaarrekeningen is dus alleen geschikt voor spaarders die niet veel in hun spaarsaldo muteren. Het opnemen van verlof kan gebonden zijn aan een CAO.

Ja, bij de meeste aanbieders is dit zonder meer mogelijk. Girorekening, Girospaarrekening, maar ook een bankrekening zijn. Sparen met een vaste rente biedt u een gegarandeerde rente over het spaarbedrag dat u voor een vooraf vastgestelde looptijd vastzet. Vijf valkuilen voor beleggersDe addertjes onder het gras kunnen je veel geld kosten. Want nadat je hebt afgerekend met de fiscus en ook de inflatie meerekent, blijkt het een hele toer om je vermogen in stand te houden. Voor een overzicht van onze Spaarproducten, bekijk ons productoverzicht. Ja, dit blijft mogelijk, alleen het openen van een nieuw certificaat door een nieuwe rekeninghouder is niet meer mogelijk. Vooral door blijven sparen ;o, leuke hobby en je vod mijn hobby. Tips voor beleggen in vastgoedVastgoed mag in in een goed gespreide portefeuille niet ontbreken.

Ook hoopt Domijn door middel van deze service nog meer huurders te motiveren ook wat voor hun wijk te doen. Op dit moment heeft de Postbank geen vergelijkbare rekening in ontwikkeling. Een Rentecertificaat op naam van een ander opent u samen op het postkantoor. Je bent dan bijvoorbeeld hoge opnamekosten verschuldigd als je het spaargeld opneemt. Met een Termijndeposito heeft u een gegarandeerde rente afhankelijk van de looptijd.

Door de inzet van de huurders zal de leefbaarheid in de wijk vergroten. Het kan zijn dat uw uiteindelijke verloftegoed daardoor in de praktijk lager uitvalt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.