Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In het totaal komt dit dan effectief op een opbrengst van 60 euro na 6 maanden
  Electrabel is de grootste producent van elektriciteit in Nederland
  Hoe langer je wacht met het regelen van je pensioen hoe langer je moet werken

Informatie daarover staat in het Shell Spaar Magazine, verkrijgbaar bij alle Shell stations.

Shell Sparen

Informatie daarover staat in het Shell Spaar Magazine, verkrijgbaar bij alle Shell stations. Na het eerste jaar gaat er een variabele rente lopen over de waarde van het Certificaat. Voor elke 15 liter Shell brandstof die u in een maand tankt ontvangt u één Air Mile. Voor iedereen staat er wel iets in de Air Miles-catalogus. Iedere benzine maatschappij hanteert zijn eigen spaarvorm. Dit station is geheel naar de eisen van deze tijd opgezet. Per vijf liter ontvangt u een zegel die 10 cent waard is. Dreesman bepaalde artikelen met Air Miles aanschaffen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.