Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Je spaarrekening is heel eenvoudig te beheren via Mijn Postbank
  Hoeveel kan ik besparen.Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten
  Er komen moeilijkheden en u kunt de leningen niet meer afbetalen

Infodienst voor Pensioenen vragen zijn pensioen te berekenen.

Pensioen Sparen

Naast wat u krijgt van overheid en werkgever, kunt u zelf uw pensioen aanvullen. Geniet met volle teugen van uw nieuw leven terwijl uw kapitaal meer opbrengt. Dan beseft u natuurlijk ook dat u voor een aanvullend pensioenkapitaal moet zorgen, want met uw wettelijke pensioen alleen zal u die droom niet kunnen waarmaken. Dit om u een bevredigende levensstandaard te garanderen. Fortis Bank helpt u maximaal bij het zorgen voor een goed pensioen. Meer gepersonaliseerde informatie of een afspraak met een van onze gespecialiseerde medewerkers. Infodienst voor Pensioenen vragen zijn pensioen te berekenen. Het vrij aanvullend pensioen vult het wettelijk pensioen aan.

Het wettelijk pensioen van werknemers, zelfstandigen en ambtenaren wordt telkens op een andere manier berekend. Dexia Pension Fund Dynamic is ideaal voor wie vanaf een bepaalde leeftijd zeker zijn verworven kapitaal wil behouden. Buiten fiscaliteit kunt u uw pensioen nog aanvullen met de verschillende formules voor de opbouw van een vermogen. Dexia Pension Fund Defensive belegt hoofdzakelijk in obligaties in euro en is daardoor een veilige belegging met een voorspelbaar rendement. Ga uw pensioen gerust tegemoet en begin reeds aan de opbouw van uw pensioenkapitaal. De staat koppelt daar zelfs grote fiscale voordelen aan, wat het rendement van deze beleggingen nog aanzienlijk verhoogt. Bij de aanvang van het pensioenplan mag u minimum 18 en maximum 64 jaar oud zijn. Voor veel mensen is het wettelijk pensioen niet voldoende om de levensstandaard te behouden die ze gewend zijn. Een meer dan goede reden om aan een extraatje te denken. Een kerstkaartje versturen kost u over enkele jaren minstens dubbel en misschien wel acht keer zoveel.

Bovendien worden de regels aangepast voor wie vervroegd met pensioen gaat. De opbrengst moet u als belastingplichtige ten goede komen in geval van overlijden, uw echtgenoot of bloedverwanten tot de tweede graad. Iedere zelfstandige ontvangt na pensionering een wettelijk pensioen, betaald door de overheid. De hierboven vermelde eerder behaalde rendementen zijn een bewijs van goed beheer, maar vormen geen garantie voor de toekomst.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.