Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Geld nodig geld lenen een hypotheek auto financiering lening of een doorlopend krediet tegen ee
  Het rentepercentage is lager naarmate u een hoger bedrag leent
  De mededelingsplicht blijft ten laste van de kredietgever wiens erkenning registratie inschrijv

Indien u eigen geld beschikbaar heeft, of indien uw huis veel overwaarde heeft, kunt u soms de hele hypotheek aflossingsvrij lenen.

Aflossingsvrij Lenen

Aangezien u niet aflost betaalt u alleen maar rente. Verder wil ik nog even kwijt dat je hier in Wageningen een uitnodiging voor een debat tussen huurder en Woningstichting hebt gekregen. Elke vorm met z'n eigen kenmerken en z'n eigen voordelen. Als dit zo doorgaat, krijgt de Jeugdzorg binnenkort weer heel wat werk.

Daarna kunt u de geschikte financieringsvorm uitkiezen, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Door de geldverstrekker wordt de lineaire hypotheek nog wel eens vereist vanwege de snelle aflossing in de beginfase. Het risicoprofiel wordt veelal bepaald aan de hand van een flink aantal vragen. Bij het afsluiten van de lening staan de hoogte van de rente vast en de looptijd vast.

Als we naar de beleggingshorizon kijken, lijkt beleggen aantrekkelijker lijkt dan sparen. Daarbij ontstaan financiŽle verplichtingen die zeer lang doorlopen. Deze algemene adviezen zijn geen persoonlijke adviezen. Het kan bij The Royal Bank of Scotland! Of u nu een nieuwe lening wilt afsluiten of uw huidige te dure lening wilt oversluiten. Geen eenvoudige opgave om hieruit de juiste keuze te maken. Het is heel eenvoudig te dure leningen de rode kaart te geven. In een afgeleide vorm vindt geen maandelijkse stortingen plaats, maar wordt bij het afsluiten van de hypotheek een groter bedrag ineens gestort. Deze kosten gaat de woningcorporatie weer terughalen bij de huurders van de iets duurdere woningen. De polis kan meestal na aflossing van de hypotheek ongewijzigd worden voortgezet.

Jonge starters op de woningmarkt hebben veel voordeel bij deze hypotheekvorm, omdat bij aanvang de netto-maandlasten relatief laag zijn. Bij deze afweging zijn 2 factoren erg belangrijk, te weten de beleggingshorizon en uw risicoprofiel. Dat wordt optimaal afgestemd op uw situatie, wensen en behoeften. Een andere mogelijkheid is dat u de woning gedeeltelijk met eigen geld financiert. Het voordeel van de spaarvormen is dat u vaak een gegarandeerd rendement heeft. Dus, ik als huurder zonder huurtoeslag betaal 2 keer.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.