Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wat de hypotheekrente op de lange termijn doet is moeilijk te voorspellen
  Hier vind je onafhankelijke informatie en goede voorlichting
  Een zeer aantrekkelijke financiering regelt u bij Postkrediet

Indien de economie weer aantrekt, neemt de kans op rente-stijging toe.

Laag Hypotheek Rente

Indien de economie weer aantrekt, neemt de kans op rente-stijging toe. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat. De verhouding van de waarde van de woning en de huidige of gewenste hypotheek is daarbij doorslaggevend. Dit komt, omdat iedere geldverstrekker buiten de NHG zijn eigen acceptatie-regels heeft. Met het vervroegd aflossen van uw hypotheek lijkt u dus op het eerste gezicht niets op te schieten. En vind zo de goedkoopste hypotheek tussen alle hypotheken. Misschien wilt u wel een dure lening inlossen of een verbouwing financieren. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig. Kijk op de maximale hypotheek berekening voor een goede indicatie van u leenvermogen.

Indien u voornemens bent een woning aan te kopen, te verbouwen of over te sluiten, dan kunt u beslagen te ijs gaan door online een vergelijk te maken en advies in te winnen over een hypotheek. Dit is inherent aan de onzekere economische omstandigheden. Op deze manier proberen hypotheek verstrekkers nieuwe klanten te werven. Bij de invoer van dezelfde en juiste gegevens kunnen andere maximale bedragen naar voren komen. Er zijn zo veel verschillende rentes als er aanbieders zijn.

Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Dit heeft tot gevolg dat starters eerder een woning kunnen kopen, een verbouw sneller haalbaar is en een oversluiting aantrekkelijk kan zijn. Bereken online de hypotheek, de maandlasten van de voordeligste hypotheek. Laat u door ons adviseren in het oversluiten van een hypotheek.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.