Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Over vier jaar leidt de afschaffing van de vervolguitkering tot enige besparing voor de Stichti
  Electrabel is de grootste producent van elektriciteit in Nederland
  Corus valt na een maandenlange strijd in Indiase handen

Index van de 20 belangrijkste aandelen op de Belgische beurs.

Aandelen Aex

De partij die de nieuwe effecten uitgeeft, wordt emittent genoemd. Verhandelbaar recht om gedurende een bepaalde periode voor een vaste prijs nieuw uit te geven effecten te kopen van de uitgevende instelling. Obligatie die een hogere rente geeft dan de kapitaalmarktrente doordat de uitgevende instantie een overheid of onderneming een relatief lage kredietwaardigheid heeft. Activiteiten gericht op het in stand houden van het vermogen en het behalen van het beoogde rendement op dat vermogen. Geldmiddelen waarover de eigenaar op korte termijn vrij kan beschikken. Voor de Dow Jones betekende dat de vijfde verliesdag op rij, maar de 12. Recht om gedurende een bepaalde periode een bepaald effect, meestal een aandeel, tegen een afgesproken prijs te kopen calloptie of te verkopen putoptie. Keurmerk dat wordt toegekend aan een debiteur van een obligatielening. Met deze term worden beleggingen aangeduid die worden verhandeld op de beurs of een andere markt.

Beleggers zijn vandaag vooral in afwachting van de Amerikaanse banencijfers, die vanmiddag worden gepubliceerd. Aan- of verkoopopdracht tegen de eerstvolgende handelskoers van het effect in kwestie. Tevens index van de 25 meest verhandelde fondsen die aan deze beurs zijn genoteerd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.