Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Vanzelfsprekend blijft u wel aansprakelijk voor het door u geleende bedrag
  Beurs nieuws en info over beleggen beleggingen tips cursussen
  Reclames voor leningen zouden verboden moeten worden

In het totaal komt dit dan effectief op een opbrengst van 60 euro na 6 maanden.

1000 Euro Lenen

In het totaal komt dit dan effectief op een opbrengst van 112,5 euro na 12 maanden. Ikzelf wil rond Brussel weer wonen en dan kom ik er niet denk ik. Dan zit ik ook aan bedragen van 1000 en meer euri de maand om iets te kopen dat niet eens echt naar mijn zin is. Maar ik heb iets meer tijd nodig om dat uit te leggen en eerst wil ik al de rest even lezen. Die huur wordt geindexeerd, dus binnen 10, 20 jaar zal je zowiezo al meer betalen dan 600 euro per maand. Iig, als je koopt heb je wel meer te verliezen mocht je een tegenslag hebben, maar als alles goed komt dan heb je toch een mooie investering gedaan.

Gisteren had ik een discussie met mijn madame over huizen, kopen, lenen en afbetalen. Als het op geld aankomt dan ben ik een echte controlefreak. Uit de bovenstaande tabel kunt u afleiden dat u na 6 maanden 60 euro aan interesten opgebouwd hebt. Of jullie centrum city willen, of een gezellig dingetje op de buiten. In het totaal komt dit dan effectief op een opbrengst van 60 euro na 6 maanden. Maar ik ga daar wel mijn leven niet voor veranderen. Uit de bovenstaande tabel kunt u afleiden afleiden dat u na 12 maanden 112,5 euro aan interesten opgebouwd hebt. Daarna kun je zien hoeveel je moet lenen en dus afbetalen. Ik was niet zo dol op huren, aangezien je op het einde van de rit bijna evenveel hebt uitgegeven aan huur als aan een lening. Maar niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor zo een premie.

Momenteel woon ik nog te graag in een centrum alle cafés dichtbij. Big Blogger, als je nog thuis woont kan je prima sparen. Koop het niet te klein want als je plots met kleine Pietellekes zit dan is de woonst plots te klein. Kopen zorgt in de eerste paar jaar van je afbetaling misschien wel voor wat meer stress, maar nadien zou het normaal gezien allemaal makkelijker moeten kunnen. Fabrikant Sony heeft het kleinood al zo vaak aangepast en de lancering ervan zo vaak uitgesteld, dat je zou gaan twijfelen aan het bestaan ervan. Indien Pietel rond het Leuvense wil komen wonen zal hij hetzelfde probleem hebben vrees ik. Alleen iets kopen en er dan meteen gaan inwonen zie ik niet meteen zitten. Kopen en verhuren, en dan de huurders de lening laten afbetalen. Spijtig genoeg moet ik nog een jaartje studeren, maar het eerste dat ik doe laat ons zeggen dat ik eerst een jaar ga werken is dus rond mijn 25 iets kopen. Nuja, op mijn 25ste dacht ik er ook nog langs geen kanten aan al een huis te kopen. Als de waterleiding stuk is, bel ik de huisbaas en stuurt hij de dag zelf de loodgieter nog.

Als je nu iets koopt, en je leent een bepaald bedrag tegen een vaste-rentevoet, dan ben je zeker dat je binnen 10 jaar nog altijd evenveel moet afbetalen als je dan nog moet afbetalen natuurlijk. Pieter, moest ik de mogelijkheid hebben, ik zou direct kopen al is het maar om te verhuren. Huren of kopen, er zijn heel wat argumenten te geven. Op die manier ken ik een pak mensen die intussen wel die kast hebben die ze wilden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.