Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

In het nieuws wordt er dagelijks gekeken naar de stand van de AEX.

Aex Sparen

Wilt u sparen voor een bepaald doel of zodat u zich later geen zorgen hoeft te maken? Deze rekeningen bieden u zekerheid als u wilt sparen voor een bepaald doel. Dus het is iet zo`n bijzonder onderwerp naar mijn mening. In het nieuws wordt er dagelijks gekeken naar de stand van de AEX.

Je moet eerst kijken hoeveel je wilt sparen, hoe lang je het wilt vastzetten, hoe vaak je wilt storten etc. Als ik grote bedragen van mijn rekening wil halen is dat soms nog weleens lastig en het kost me veel tijd. Er komt binnenkort een nieuwe spaarvorm op de markt, het zogenoemde banksparen. Dit product is door geen van onze gebruikers beoordeeld. Dit zijn een paar voorbeelden van de postbank die ik van het internet heb gehaald om als voorbeeld te gebruiken. Startershypotheek Als u voor het eerst een huis gaat kopen. Ik heb de grafiek hierboven niet helemaal goed op formaat gekregen. Er zijn zoveel rekeningen met rentes als er mensen zijn. Postbank heeft verschillende hypotheken die passen bij uw persoonlijke situatie en wensen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.