Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De hypotheekrente is in Nederland al jarenlang aftrekbaar
  De notaris moet die ontvangen en doorstorten aan de fiscus
  Een hypotheekrente die niet voor verrassingen zorgt

In het laatste geval spreekt men van prijsinflatie.

Ontstaan Van Geld

Dit zijn de munten, bankbiljetten en het girale geld. Inspecteurs zoals jij ze aanhaalt zullen ook niet werken omdat die teveel macht hebben en omdat ze niet weten wat er nou precies aan de hand is waar ze inspecteren. Zoals uit de formule blijkt, bezag Fisher het geld heel duidelijk als 'n ruilmiddel. Hoe het systeem verder in elkaar zit heb ik het dadelijk over. Maar zou de wereld ook om een andere motivatie kunnen draaien behalve geld. In hetzelfde artikel staat wat verderop in samenhang hiermee iets buitengewoon merkwaardigs. Immers in dat geval wordt de geldstroom helemaal niet groter. Sommige mensen zullen tot het uiterste gaan om meer geld te bezitten. Motiveer mensen na te denken en ze zullen het doen! Dus wat we nodig hebben is een drijfveer. Dat wilt ook zeggen, de mens staat op de eerste plaats.

Maar zij zullen ook de conseqeunties onder ogen moeten zien. Bedenk vragen bij de woorden die je hebt opgeschreven. Een andere blik, andere uitgangspunten en een andere aanpak, gecombineerd met analyse, bemiddeling en communicatie, leveren innovatieve resultaten op. Wil je werkelijk oprecht aan die religie meedoen dan zal je jezelf dus boven de ongelovigen plaatsen waardoor je dus nooit gelijkheid kan krijgen. Het systeem zal zo moeten zijn dat iedereen zich zo goed mogelijk voelt en zo min mogelijk onderdrukt. Noord-Duitsland want daar was ik al eens eerder geweest. Prijsinflatie kan weer onderscheiden worden naar oorzaak. Mensen organiseren een groot computer evenement voor minder actieve mensen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.