Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het streefbedrag per lening is tenminste 10 miljard euro
  De hypothecaire schuldeiser is inderdaad een bevoorrechte schuldeiser en zal dus een prioritair
  Ze wenst dit echter te doen in een goed afgebakende sociale context

In het eerste kwartaal van 2007 ging nog 10,9 procent van het loon naar een spaarbankboekje.

Spaarbankboekje

In het eerste kwartaal van 2007 ging nog 10,9 procent van het loon naar een spaarbankboekje. De twee genoemde perioden passen niet netjes in elkaar. West-Europeanen sparen overigens een groter loondeel dan Oost-Europeanen. Het spaardeel is hier zelfs gestegen tot 14,4 procent van het loon. Als u de log niet ziet is het mogelijk dat deze beveiligd is met een wachtwoord. Europeanen hebben begin dit jaar opnieuw een kleiner deel van hun inkomen gespaard dan voorheen.

In 1912 gaat China over op de Gregoriaanse Westerse kalender. De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen. Brouwer, 115pp ingenaaid, karton, redelijk tot goede staat, Tweedehands; band iets sleets, valt in het midden open, verder goed. Geinstalleerd in 3 seconden, eenvoudig weer te verwijderen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.