Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Joop Bresser (Delta Lloyd AM) adviseert een staatslening als 4 25 is bereikt
  Banken vechten om klanten
  Een hypothecaire lening waarbij periodiek meestal maandelijks door de hypotheekgever (de klant)

In dit artikel wordt uitgelegd wat omzetbelasting is.

Lening Belasting

Boetevrij aflossen bij variabele renteHeb je een lening met een variabele rente? Dan mag je de lening in een keer aflossen zonder dat je daarvoor een boete moet betalen. Deze periodieke betalingen voor erfpacht of opstal zijn aftrekbaar. Loonstrookje @ PersoneelAllerlei informatie over salaris en het loonstrookje, belastingen, employment benefits etc. Wanneer u een partner heeft, gelden een aantal aanvullende regels. Dat kan voordelig zijn als de rente van je lening hoger wordt. De rente die u jaarlijks betaalt kunt u maximaal 30 jaar aftrekken. Fiscale tips en trucsActuele belastingtips voor ondernemers, de eigen woning, de auto, werknemers en studenten.

Het bedrag van de lening kan namelijk uw vermogen in Box 3 verlagen. Daarnaast moet u ieder uw eigen aftrekposten aangeven. Effectief rentepercentageHet effectieve rentepercentage is de rente waarin alle kosten van de lening zijn opgenomen. Als u de erfpacht afkoopt, is de afkoopsom niet aftrekbaar.

In het nieuwe belastingstelsel blijft uw hypotheekrente gewoon aftrekbaar. Verzekeringen worden vaak naast een krediet gesloten. Dit is een navigatie mogelijkheid tussen de Belastingdienst, Douane en Toeslagen. Voor uw eigen woning moet u daarom een bedrag bij uw inkomen in Box 1 optellen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.