Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een zeer langlopende hypotheekrente is een voorstel dat de moeite loont om uitgediept te worden
  Antwoord 9 U kunt in het algemeen lenen tot uw 68 jarige leeftijd
  Hierbij kan de persoonlijke lening een uitkomst zijn

In deze rubriek vindt u het aandelennieuws van de jongste beursdag.

Aandelen Kopen

In deze rubriek vindt u het aandelennieuws van de jongste beursdag. Wanneer u deze optie zou gekocht hebben, dan bent u houder van een zgn. Aandelenopties hebben doorgaans betrekking op meerdere aandelen. Stel dat de Bel 20 na drie jaar gestegen is naar 4 500 punten. Stel dat de aandelenkoers op de vervaldag gedaald is naar 100 euro. De looptijd van een optie wordt aangegeven door een vervalmaand. Maar door de optie te verkopen krijgt u 25 euro en maakt u 5 euro meer winst. Let op de verborgen kosten bij het beleggen op de beurs aandelen, opties, warrants, fondsen, . Rechtmatig gewonnen?? Welke rechter heeft dat besl . Dan kan u gebruik maken van uw aankooprecht en de optie uitoefenen.

De nieuwe aandelen zijn bestemd voor het personeel van het bedrijf. Jim Rogers was met George Soros de oprichter van het Quantum Fund. Dit is het verhandelen of terug verkopen van de optie zelf. Stel u heeft een call gekocht met een uitoefenprijs van 120 euro. Uw buurman heeft 100 Solvay aandelen gekocht tegen 100 euro per stuk. Stel dat het aandeel niet aan 105 euro maar aan 95 euro noteert. Voor een betere follow-up, plaatst u de aandelen die u via Tele-Equity wenst te beheren onder effectendossier. Er bestaan opties op aandelen, op beursindexen bvb. De Zwijgers zouden er goed aan doen om hun naam wa . Het aandeel Delhaize noteert bijvoorbeeld 100 euro.

Stel dat u 100 aandelen Delhaize bezit die nu elk 100 euro waard zijn. Het Mechelse telecombedrijf Telenet gaat een kapitaalverhoging doorvoeren ten belope van maximum 22 miljoen euro. Wegens de koersdaling is de put ook meer waard geworden. Bij de winst van uw call telt u het eindbedrag van de obligaties op.

Telenet heeft voor het eerst in zijn geschiedenis winst geboekt. De eindwaarde van de obligaties bedraagt nog steeds 12. Zeer grote fondsen zoals Acme en Rorento doen het goedkoper met ongeveer 0.

Zo blijkt uit de kwartaalresultaten van het Mechelse bedrijf. Bij mij is die Pfafffamilie geen syndroom of nee, . De mogelijkheid om te komen tot een veel minder ge . Zo kan je een optieserie terugvinden in de krant of op internet. BelgiŽ krijgt de naam een procesziek landje te zijn. Maar voor dat bedrag koopprijs twee miljard euro tegenover een kapitaalverhoging van 22 miljoen zouden ze hun klanten nog even wat meer moeten uitpersen. Een buitengewone algemene vergadering zette hiervoor vrijdag het licht op groen. Recent werd SeniorenNet veroordeeld wegens het aanbod aan links in het forum naar illegale muziek. Deze geeft de maand aan waarin de optie vervalt of ophoudt te bestaan. Deze laatste wordt de schrijver van de optie genoemd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.