Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Uit mijn loontrekkende activiteit zal ik maar een laag pensioen hebben
  Alle Hypotheekrentes Vergelijken! Snelle Offerte Lage Maandlasten
  Aarzel niet om hun voorwaarden met elkaar te vergelijken

In deze kolom staat hoeveel je aandelenpakket van een bepaald land waard is.

Waarde Aandelen

In deze kolom staat hoeveel je aandelenpakket van een bepaald land waard is. Dit effect is niet zo heel erg sterk en u zult er weinig van merken. Een turbo kan betrekking hebben op een onderliggende waarde die in een andere valuta noteert dan de euro. In dit voorbeeld is dat 20,20 minus 18,78 is 1,42 euro. Dit geeft aan hoeveel aandelen je van een specifiek land in bezit hebt. Dat is het bedrag dat u minimaal terug krijgt, vanwege de stop-loss.

Bij de ene speculeert u op een stijging van de onderliggende waarde, bij de short op een daling. Soms lukt het om slechts een gedeelte van je verkoopopdracht te sluiten. Het aantal aandelen van Zwitserland dat je wilt kopen. Maar aan de andere kant zorgt het stop-loss niveau er ook voor dat u niet uw gehele inleg verliest. Hier staat aangegeven wat de koerswaarde van een aandeel op dit moment is.

De rest geeft aan wat de laatste, de laagste en hoogste en de gemiddelde verkoopwaarde van een aandeel vandaag was. Het gevaar van een turbo ligt in het feit dat als het stop-loss niveau bereikt wordt, de positie automatisch verkocht wordt. Bij de waarde van een turbo moet er rekening gehouden worden met de wisselkoers, aangezien alle turbo`s in euro`s genoteerd zijn. De afgelopen weken zijn de vooruitzichten voor weer een nieuw beleggingsjaar gepubliceerd. Een turbo heeft altijd betrekking op een belegging in de onderliggende waarde. Brokers blijken het op vele punten met elkaar eens, wat de vraag oproept of het loont contrair te zijn. Een turbo met een grote hefboom ziet er op het eerste gezicht wel interessant uit, maar gaat gepaard met veel meer risico dan een turbo met een lage hefboom. Bill Gates heeft de aantijgingen niet op zich laten zitten. Dit komt omdat het stop-loss niveau eerder bereikt is en hierdoor de positie sneller geliquideerd moet worden als het de verkeerde kant opgaat.

Aangezien de dagelijkse rente een zeer laag bedrag is, zal u hier weinig van merken. Je koopopdracht wordt nu in het systeem gezet en uitgevoerd als er een verkoper is die een verkoopopdracht heeft die overeenkomt met dit type aandeel hier dus Zwitserland en je aangegeven prijs. Je kunt natuurlijk ook je verkooporder veranderen of intrekken. De grafieken geven voor elk land aan wat de koersschommelingen waren. De omzet van het totaal aantal transacties is zichtbaar en de data van de hoogste en laagste koopprijs zijn aangegeven. Als je daarna op Ok drukt, dan wordt de opdracht uitgevoerd. Houdt u positie in de gaten, want met turboos kan het hard gaan. Stop-loss betekent niks anders dan stop het verlies.

Als je favoriet in de rust met 2-0 voorstaat, kan je bijkopen. Voor elke nieuwe speler die mee gaat spelen naar aanleiding van jouw uitnodiging, ontvang je 1 credit. Het aantal verkoopopdrachten die je voor een bepaald land uit hebt staan. Onder de kop Portefeuille zie je ook de tekst Open orders en Verwerkte orders. De naam van het aandeel dat je wilt verkopen in dit geval, de VS. Ook dit leggen we uit aan de hand van een voorbeeld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.