Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een zeer langlopende hypotheekrente is een voorstel dat de moeite loont om uitgediept te worden
  In de landelijke gebieden daarentegen blijft de woningbouw floreren
  Dit zijn kosten die verband houden met de registratie van uw aankoopakte

In deze folder leest u welke voordelen dit zijn en welke voorwaarden er gelden.

Particulier Geld Lenen

Hoeveel kan ik lenen?Bereken uw maximaal verantwoord leenbedrag op basis van uw salaris. Dit is een navigatie mogelijkheid tussen de Belastingdienst, Douane en Toeslagen. In deze folder leest u welke voordelen dit zijn en welke voorwaarden er gelden. Wil je alles weten over het BKR? Lees dan de special over het BKR. Vrijdag bleek het Amerikaanse inflatiecijfer echter onverwacht hoog. Dat kon niet in de nieuwe economie, en dus vielen de aandelen hard, heel hard. Hoeveel kan ik besparen?Bereken de mogelijke besparing op uw huidige leningen.

Op deze manier krijgt u makkelijk een beeld van welke lening bij u past. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader. Als u voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u namelijk gebruik maken van bepaalde fiscale voordelen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.