Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ja dat doet ze maar op enkele onderling zeer verschillende manieren
  Bij een spaarhypotheek bestaan de lasten uit hypotheekrente en uit spaarpremie
  De reden. Een historisch lage rente en een gullere fiscaliteit

In de rente kan een opslag zitten voor een dekking bij overlijden.

Beste Rente

In de rente kan een opslag zitten voor een dekking bij overlijden. Nu het leven duurder wordt is het fijn om te weten dat lenen veel goedkoper kan. Op basis van hypothecaire zekerheid kan een rente aanzienlijk lager zijn. Het is wel mogelijk, dat er dan bijkomende kosten moeten worden betaald. Verschillen zijn ook te vinden in een vaste, variabele of actierente. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de hoogte van de lening, kan dit noodzakelijk resp. Hoe hoger het daadwerkelijk geleende bedrag, hoe lager de rente kan zijn. Betaalde rente over een lening is fiscaal aftrekbaar indien de lening is gebruikt voor aankoop, verbetering of onderhoud van een eigen woning.

De rente kan soms lager zijn, indien er financiŽle producten voor de aflossing bij gesloten worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.