Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

In de overzichten wordt de zogenaamde nominale rente weergegeven.

Hypotheek Overzicht

In de overzichten wordt de zogenaamde nominale rente weergegeven. Alles over geld en financiŽle zaken vind je op Geld. Welke hypotheek is het meest geschikt voor u en uw situatie? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Nominale renteDe rente die door de geldverstrekker wordt gehanteerd, zonder rekening te houden met de bijkomende kosten. Als je plompverloren zonder aarzelen gaat voor de nieuwe hypotheek hoofdsom, reken je je reusachtig welgesteld. Meestal blijft er weinig over om makkelijk uitjes te gaan ondernemen. Een compleet overzicht van alles op het internet op Overzicht. Zodra je nieuwste hypotheekrente flink hoger uitvalt, mag je een onmiskenbaar mindere lening afsluiten. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van de rente? Abonneer u dan op de nieuwsbrief. Nominale hypotheekrenteDe hypotheekrente die door de hypotheekgever wordt gehanteerd, zonder rekening te houden met de bijkomende kosten.

Je bestaande hypotheeklasten zullen bestaan voor een flink gedeelte uit rente.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.