Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een on line spreekwoordenboek Nederlands Japans en Japans Nederlands
  Hier vindt u alle beurskoersen van de Beurs van Berlage in Amsterdam
  De hypotheekrente hangt nauw samen met de rente op de kapitaalmarkt

In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Aandelen Analyse

Een slot daaronder of als u het prettiger vindt, gelijk al het zover is winst nemen. Van der Hoop is failliet gegaan en dus niet geactualiseerd. Pas boven de 22,5 wordt een opwaarts gerichte positie in Fortis naar mijn idee interessant. Deze beleggen in deposito's, kortlopende obligaties e.

Koers op dit moment, in tegenstelling tot de termijnkoers. Daling/stijging van de koers na de bekendmaking van een nieuwsfeit. De door vraag en aanbod bepaalde prijs van een aandeel of obligatie. Geld kan dienen als ruilmiddel, rekeneenheid en oppotmiddel. Het risico voor beleggers en ondernemers dat de rente stijgt. De schrijver gaat uit van een geringe koersbeweging.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.