Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er zijn diverse leningen die elk een ander doel kunnen dienen
  De gemeentelijke kredietbank mag u wel rente in rekening brengen voor een saneringskrediet
  Op deze manier krijgt u makkelijk een beeld van welke lening bij u past

In de 10 jaar dat je spaart gaat je rentepercentage omhoog.

Rente Op Spaargeld

Deze automatische incasso kan op ieder willekeurig moment gestopt worden. Inkomen uit vermogen hier spaarkapitaal is het inkomen uit box 3. Het Zorgkantoor behoort de eigen bijdrage van iemand in een verzorgingstehuis AWBZ-instelling te berekenen op basis van het verzamelinkomen. Spaarrekeningen,de moeite waard om naar over te stappen. Zelf een aanvullend pensioen opbouwen is voor veel Nederlanders bittere noodzaak.

Wij als ouders betalen haar ziekenfonds en deel van opleiding omdat dat natuurlijk van de studie financiering zelf niet kan. Het Zorgkantoor heeft blijkbaar na overleg met de verzekeraar moeten inzien dat dubbeltelling van inkomsten niet is geoorloofd. De aanmaningen voor eigen bijdragen blijven op de mat vallen maar enig gesprek met zorgkantoor wordt elke keer weer omgedraaid , tegen gesproken, maw de mensen op het zorgkantoor weten zelf niet hoe de regels toe te passen. Advies over Automatisch sparen, vergelijk de spaarrekeningen. Het zorgkantoor vraagt bij de belastingdienst het fiscale verzamelinkomen op. Automatisch geld sparen voor kind? Bekijk de mogelijkheden. Met een automatische incasso bouwt u met regelmaat vermogen op zonder ernaar om te kijken. Iedereen die maandelijks wat geld over houdt kan dit natuurlijk ook gewoon op zijn of haar bankrekening laten staan. Nu heeft mijn dochter alleen maar een studifinanciering van 245 per maand en verder geen inkomen en ook nooit inkomen gehad. Het fiscale verzamelinkomen is het totaal van de inkomens uit de boxen 1, 2 en 3. Er komt binnenkort een nieuwe spaarvorm op de markt, het zogenoemde banksparen.

Daarom is het misschien verstandiger om een spaarrekening te openen. In de 10 jaar dat je spaart gaat je rentepercentage omhoog. Deze is uit januari 2007 en hopelijk nog niet al weer achterhaald. Van tevoren weet je precies welke rente je in welk jaar krijgt. Volgens mij zitten eventuele renteinkomsten uit vermogen al in het verzamelinkomen inbegrepen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.