Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

In Harlingen staat de grootste spekjesfabriek van heel Europa.

Frisia Spekjes

In aansluiting op mijn brandend geld postje wil ik toch even iets zeggen over de leningmannen en frisiavrouwen die ons land terroriseren. Wij hebben overigens ook altijd iets achter de hand voor het geval de wasmachine het begeeft. Natuurlijk zullen de jongens van AZ, met Frisia groot op de borst, de Go ahead Eagles graag als dessert krijgen, maar wij zullen smullen van dat heerlijke recept van vandaag. Ik ben niet meer piepjong maar zeker niet stokoud; ben 36 jaar getrouwd; moeder van 2 volwassen dochters. Ik eet graag spekjes en vroeg dat opeens aan mijn mama maar ze wist het niet,dus vandaar mijn vraag aan willem wever,ik ben 5 jaar bijna en kan nog niet schrijven,dat heeft mijn moeder eventjes gedaan.

In Harlingen staat de grootste spekjesfabriek van heel Europa. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuws op tilburg. Vond je dit interessant? Dan vind je het volgende misschien ook interessant. Wat een aardige manier om te zeggen dat ik achterloop. Mijn ouders hebben me geleerd dat je alleen kunt kopen als je geld hebt. Deze fabriek bestaat al sinds 1899 en is dus meer dan honderd jaar oud. Ik denk dat de meeste mensen niet leren te de tering naar de nering te zetten en voor een aankoop eerst te kijken of het financieel wel kan.

Ik stoor me aan die reclame's; daar waar ik het eerst nogal vermakelijk vond dat kan ik gelukkig zo ervaren omdat ik niet tot de doelgroep behoor vind ik het met de dag irritanter worden. Hoewel er altijd mensen zullen zijn, waar dat allemaal niet bij werkt natuurlijk. Geen leningen in dit huis en een bescheiden hypotheek. De hele week ranja of water, en op zaterdagavond 1 zak chips en 1 fles echte frisdrank.

Razend word ik ervan nou ja, een beetje "Leningman, wij hebben een nieuwe caravan gekocht, maar nu kunnen we niet meer op vakantie. In de wintermaanden lekker een maandje naar Portugal. Ze verloren altijd!!! En niet zelden met dubbele cijfers. Dit zijn onze suggesties, eventueel zijn de buffetten geheel aan te passen naar uw wens. Ik vraag me trouwens altijd af of er een addertje onder het gras zit bij dat oversluiten. Dat hebben mijn ouders mij ook geleerd, en okee ik ben er lang iets minder strict in geweest, maar heb nooit echte schulden gehad. Misdadig vind ik het, dat dergelijke firma's gewoon door mogen gaan met hun walgelijke manier van reclame maken, terwijl we nog nooit zoveel vooral jonge mensen met schulden hebben gehad.

Hebben we het geld niet, dan wordt het niet gekocht. Van de overwaarde na 6 jaar zwoegen konden we de zaak beginnen. Ik heb jaren op een electrisch plaatje met 2 pitten gekookt op een plank aan de muur, gewoon omdat we wilden sparen voor een keuken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.