Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De bevoegde administratie zal het bedrag van je pensioen berekenen
  Geld lenen. Independer geeft eenvoudig betrouwbaar advies
  Samengevat heb je op deze manier de vertrouwde woonlening de aanlokkelijke lange termijn rendem

In 1966 begon men onder de merknaam Frisia met het maken van spekjes, een 'zoet schuimartikel'.

Frisia Spekjes

Een hypotheek kan ik niet buiten, maar daarnaast schaffen we alleen wat aan als we geld over hebben. In mijn vrije tijd bridge ik graag en verzorg samen met mijn man ook de organisatie van een middagbridgeclub. Toen ik op mijn 32e ofzo, door een opleiding samen met veel jongere mensen in de schoolbanken kwam te zitten, heb ik hun verwachtingen met grote verbazing aangehoord.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.