Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bekijk de aanbieders en vergelijk de rentetarieven
  Sluit hier direct uw spaarrekening tegen de hoogste rente
  Tips actueel nieuws boekbesprekingen en analyse van sectoren en fondsen op aanvraag

Immers in dat geval wordt de geldstroom helemaal niet groter.

Ontstaan Van Geld

Ook ben ik van mening dat men religie zal moeten afschaffen om dit te kunnen bereiken. Althans volgens een recent artikel in BusinessWeek. Deze geldstroom is per definitie gelijk aan de goederenstroom. Nederland gereden waar ik de volgende middag aankwam. In het laatste geval spreekt men van prijsinflatie. Maar het systeem dat de Eisenbergs suggereren zou wel erg interessant zijn om te bouwen.

Het geld wordt namelijk op een andere manier verdeelt. Zodra ergens vraag naar is kunnen mensen het organiseren. De kosten van aanmunten behoren dus niet tot de intrinsieke waarde. Het rare aan designers is juist wat ze zo noodzakelijk maakt. Als er geld wordt opgepot neemt het geld in de inactieve kassen toe. Een persoon kan zich beter voelen door een wedstrijd te winnen. De ervaring die een designer meeneemt van eerdere en vergelijkbare projecten, krijgt u daarbij kado. Bij een hoge rente is het onverstandig geld in kas te houden. Om te zorgen dat iedereen niet precies hetzelfde eet, of hetzelfde meubilair heeft krijg je natuurlijk een grote variatie. Er zijn mensen, bedriegers dat bedriegen voor net dat ene extraatje.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.