Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lage rente kan pijn doen
  Japan is one of the most rapidly changing industrialized societies in the world
  Om uw puntensaldo nog wat aan te dikken hebben we ook nog bonuspunten

Ik werk ook fulltime en volg daarnaast ook een avondstudie HBO.

Lenen Studie

Ik werk ook fulltime en volg daarnaast ook een avondstudie HBO. Alle ambities rond de kenniseconomie ten spijt gaat het kabinet toch extra geld halen bij de student. Ontvang je studiefinanciering op je Studentenrekening bij Postbank? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een Studentenkrediet. Een doorlopend krediet is inderdaad een idee, hoewel met die hoge rente ben ik dan waarschijnlijk in no time failliet. Vraag altijd een aantal offertes aan bij aanbieders, zodat u zelf kunt bepalen waar u het goekdoopste kunt lenen, tegen de voorwaarden die het beste passen bij uw specifieke wensen. Bij ons is de financiering vorm afhankelijk van uw besteding. Vooralsnog vind ik de studiedruk best nog meevallen. Studenten die willen bijlenen moeten vanaf 1 september een hogere rente gaan betalen. Roodstaan voor studenten is een vorm van een doorlopend krediet.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Viva. Als u als student, zij-instromer of contractant een lerarenopleiding of een pabo-opleiding in het hoger onderwijs volgt, kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming leraren. Korte looptijd of liever lage maandlasten? Het hangt allemaal van uw persoonlijk situatie af en wij komen u daarin graag tegemoet. Xaloy in Joran heeft het gedaan!! Ga toch slapen, jongens! Het is al verschrikkelijk laat.

De tegemoetkoming is een gift en hoeft u dus niet terug te betalen. Kijk voor het actuele rentepercentage en het prospectus op postbank. Lees alles over de ontwikkelingen rond crimineel Willem Holleeder. Als u een studentenkrediet hebt afgesloten en u hebt daarnaast een lening bij de Informatie Beheer Groep en daarnaast staat u ook nog rood bij uw bank wordt de totale schuld wel hoog.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.