Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ook als u nog geen klant bent bij PrimeLine zit u hier goed
  Als u een goedkope lening nodig heeft bent u voordelig uit bij Postkrediet
  Voor u gaat kopen wilt u eerst alles nog even op een rijtje zetten

Ik koop een huis en ik heb een hypotheekakte en een transportakte nodig.

Hypotheek Tarief

Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers banken en verzekeraars in Nederland voor een hypotheek lening. Dit zijn de kosten voor de taxatie van een bestaande woning. Ik koop een huis en ik heb een hypotheekakte en een transportakte nodig. Dit bedrag is afhankelijk van de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde. Het voordeel wordt groter naarmate uw hypotheekbedrag toeneemt doordat Postbank een vaste, lage prijs heeft afgesproken. Let daarop als u vergelijkt met andere tarieven, dat u dan ook alle kosten meeneemt. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Over notariskosten hebben we al volop geschreven, en de andere kosten zijn wel te overzien. Hierin kunnen ook roerende goederen verwerkt zijn inboedel.

Let u wel op, want de verkoper of de makelaar stuurt de informatie over de koop van de woning meestal heel snel naar de notaris die u heeft gekozen de keuze is, als koper, aan u. Het royeren van eventuele oude hypotheken is niet opgenomen in dit bedrag omdat we niet weten of er sprake is van één of meerdere oude inschrijvingen. Postbank wil het u gemakkelijk maken en u ook financieel laten profiteren van de NotarisService.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.