Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het aantal aandelen van Zwitserland dat je wilt kopen
  Blijft die laag dan is het de vraag of het een luchtbel wordt en of die klapt
  Communicatiekosten en internet abonnement ten laste van de klant

Hypotheekrente weer ter discussieWaar gaan we heen. Zorgpremies omhoog, hypotheekrente eraf, belastingdruk.

Hypotheekrente Ontwikkeling

Hypotheekrente week 3Denkend aan Holland zie ik de hypotheekrente, traag door oneindig ruitjespapier gaan. Als uw hypotheek rente tamelijk hoog uitvalt, kun je een onmiskenbaar geringere lening afsluiten. Hypotheekoverzicht week 46 lichte hypotheekrente dalingOm het vervolg van vorige week te volgen, de hypotheekrente zet weer een lichte daling in. Rente is de vergoeding die de geldverstrekker ontvangt voor het beschikbaar stellen van geld. Hypotheekrente weer ter discussieWaar gaan we heen? Zorgpremies omhoog, hypotheekrente eraf, belastingdruk. Woonlasten verder omhoogDe woonlasten gaan dit jaar gemiddeld met 3 procent omhoog. Renteverlaging brengt geen hulpDe internationale beurzen maken een moeilijke periode door momenteel. Hierbij moet u denken aan personeelskosten, marketing, etc. De stemming op de woningmarkt wordt vooral bepaald door de lage rente. Uw nieuwe hypotheek lasten zullen mogelijk bestaan voor een enorm onderdeel uit rente.

Veel experts verwachten evenwel dat voor de korte termijn de korte rentes ongeveer gelijk zullen blijven en dat de lange rentes langzaam zullen stijgen. Het rentepercentage dat de geldverstrekker in rekening brengt, bestaat uit een basisvergoeding en een opslag. De duurste huizen van NederlandOp een tweede en derde plek eindigen Laren en Bloemendaal maar de top van de lijst wordt aangevoerd. De hoogte van het Euribor tarief en andere basisrente tarieven hangt met name af van de economische omstandigheden zoals de groei van de economie en de hoogte van de inflatie. Tevens blijft er geringer over om gemakkelijk uitjes te gaan ondernemen. Deze kosten zal de geldverstrekker vergoed willen hebben en dus doorberekenen in het rentetarief.

Als u plompverloren kritiekloos gaat voor de nieuwe som, reken je je enorm ruim bedeeld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.