Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit kan aantrekkelijk zijn bij de verwachting van een dalende rente
  Blijft die laag dan is het de vraag of het een luchtbel wordt en of die klapt
  Stichting Financiering Volkskerstzang Eindhoven te Nuenen (Gemeente Nuenen c

Hypotheekrente over de lening voor aanschaf, verbetering of onderhoud van de woning is aftrekbaar.

Hypotheek Rente Aftrek

Als de 30 jaren voorbij zijn, slaat de netto hypotheeklast om in een bruto hypotheeklast die veel hoger zal zijn. Als u plompverloren klakkeloos gaat voor het bedrag, reken je je geweldig rijk. Wanneer je rente aanzienlijk hoger blijkt te zijn, mag je een duidelijk geringere lening afsluiten. Daardoor blijft er weinig over om comfortabel uitjes te gaan ondernemen. Als u meer wilt weten, maak dan nu een afspraak met een van Van Bruggen-adviseur.

Inkomenssteun moeten kabinetten van de toekomst daarom alleen nog geven aan mensen die het echt nodig hebben. Het kan comfortabel zijn om deze belasting voordelen elke volgende maand te laten uitbetalen. Het Centraal Planbureau CPB schrijft dat in een discussiestuk over de toekomst van de verzorgingsstaat. Daarmee wordt uw koopkracht om de resterende hypotheken te betalen fors kleiner. Huiseigenaren moeten de winst op hun oude huis investeren in hun nieuwe woning. De overheid kan beter gerichte maatregelen nemen, zodat het geld bij deze groepen terecht komt. Aan vakantiehuisjes betaalt de fiscus sindsdien niet meer mee. Daarvoor is echter geen Kamermeerderheid te vinden. Uitzonderingen zijn natuurlijk degenen die alles hebben afgelost.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.