Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hierdoor kan uw kind een hogere lening krijgen van de geldverstrekker
  Een volledig aflossingsvrije hypotheek is in de meeste situaties niet mogelijk
  Wilt u geld besparen zonder dat u er veel voor hoeft te laten. Dan is 200 Gouden bespaartips ee

Hoe langer je wacht met het regelen van je pensioen, hoe langer je moet werken.

Pensioen

OudedagsvoorzieningVoorlichting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het pensioenstelsel en over actuele politieke ontwikkelingen. Ook voor second opinion van uw goudenhanddruk verzekering kunt u terecht. Hoe langer je wacht met het regelen van je pensioen, hoe langer je moet werken. Een goed adviesVoor een persoonlijk advies maakt u hier een afspraak met een deskundig en onafhankelijk adviseur. Voor coporate pensioenadvies en Employee Benefits zijn adviseurs verbonden aan infopensioen.

En wanneer kan ik stoppen met werken? Log hiernaast in op de Pensioenplanner. Informatie over ontslag, werkloosheid en sociaal sociale zekerheid. Wat is pensioen en hoe werkt het precies? Hier vindt u alle informatie. Nederlanders maken zich regelmatig zorgen over hun oude dag. De eindloonregeling is momenteel een erg populaire pensioenregeling. Een vrijkomende lijfrente vraagt om de hoogste uitkering.

Ombudsman PensioenenDe Ombudsman Pensioenen is een onafhankelijke instelling die klachten en geschillen behandelt over de uitvoering van een pensioenreglement. Nieuwe belastingvoordelen moeten er voor zorgen dat de regeling aantrekkelijker wordt. Een eventuele AOW-gat, Anw-gat en WAO-gat dient in de rapportage te worden opgenomen. Nu het kabnet is gevallen is het onduidelijk of de werkloosheidswet wel wordt gewijzigd.

Checklist ontslag , gouden handdruk en werkloosheidswet. Een goudenhanddruk specialist kan het voor u precies narekenen. De levensloopregeling waarmee werknemers kunnen sparen voor verlof wordt aangepast. Hypotheken vergelijken en hypotheek advies opvragen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.