Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit zijn er gemiddeld ongeveer 20 per werkdag of ongeveer 5
  De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing tenzij anders aangegeven
  Registratie van uw punten kan alleen plaatsvinden na vertoon van de klantenkaart dus niet achte

Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger het rentepercentage.

Nominale Rente

In deze tabel zijn een looptijd van 30 jaar en een rentevaste periode van 10 jaar opgenomen. De korting geldt niet op hypotheekbedragen tot 200. De rentekorting geldt alleen gedurende de eerste rentevaste periode.

De rentekorting geldt voor alle hypotheekvormen en leningdelen met een rentevaste periode van 10 jaar en langer. Een nieuwbouwhuis koopt u in veel gevallen op tekening. Natuurlijk zijn ook andere looptijden en rentevaste periodes mogelijk. Omdat u niet per jaar maar per maand achteraf betaalt en u daarnaast soms nog afsluitprovisie betaalt, betaalt u in werkelijkheid meer. Hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger het rentepercentage.

De effectieve rente op jaarbasis geeft het werkelijk betaalde percentage weer. Vraag uw adviseur naar de voor u geldende tarieven. Dit voorbeeld is een krediet op basis van hypothecaire dekking.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.