Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan
  Goedkoopste en voordeligste persoonlijke lening on line afsluiten
  Na een dip herstellen de kwaliteitsaandelen het eerste

Hierboven ziet u de meest gebruikte Euribor tarieven.

Hypotheekrente Tarieven

Hierbij kunt u de hypotheekrente standen bekijken voor verschillende hypotheekvormen en rentevastperioden. Daarnaast wordt er in het geboden rentetarief rekening gehouden met allerlei kosten en een winstmarge. Naast deze tarieven kennen we ook nog de 1, 2 en 3 weeks Euribor en de 2, 4, 5, 7, 8, 9, 10 en 11 maands Euribor. De rente die u ontvangt op een spaarrekening, bestaat uit een basis rentetarief met een afslag. Spaarbanken wijzigen hun rentetarieven niet zo heel vaak. Deze basisrente is bij spaarrekeningen vaak een Euribor tarief. Hierboven ziet u de meest gebruikte Euribor tarieven. Pas bij een aanzienlijke rentestijging of rentedaling wordt de rentewijziging doorberekend in de geboden spaarrentes.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.