Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Sparen Geld gidsHandig overzicht met voor spaarders interessante links
  Beleggers laten zich afschrikken door het perspectief van lagere effectieve rendementen op kort
  Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen

Hier vind je onafhankelijke informatie en goede voorlichting.

Huis En Hypotheek

Tevens kan het effect van extra premiestortingen in de eerste zes jaar van de looptijd bekeken worden. Hier vind je onafhankelijke informatie en goede voorlichting. Je wordt geconfronteerd met allerlei begrippen betref. Bezitten u en uw partner samen een eigen woning? Dan moet u beslissen wat daarmee gebeurt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.