Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ja dat doet ze maar op enkele onderling zeer verschillende manieren
  Ik wil mijn hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten
  Wil je dat het er wel onder valt moet je tekenen onder voorbehoud financiering want dit valt we

Hier in kwam naar voeren dat ik mijn eindbedrag niet haalde.

Acme Lux O Rente

Vernoem wel dat de brief tevens dient als stuiting van een eventuele verjaringstermijn. Maar over het algemeen zal het veranderen van zo'n polis en het aangaan van een nieuwe polis gepaard gaan met veel extra kosten. Ik begrijp dat het bijna onmogelijk is zelf uit te rekenen wat er op de opmaat rekening zou moeten staan. Alles over beleggingsfondsen inclusief koersen, fondselector, modelportefeuille en nieuws. Hier in kwam naar voeren dat ik mijn eindbedrag niet haalde.

Je moet dus elk jaar kijken naar de totale fondswaarde min de premie voor de risicoverzekering en de jaarlijkse kosten. Dit geldt voor beide opties, ook moet ik bij beide opties kosten betalenresp.

Laat je niet afschepen met een briefje, maar stuur een degelijk, persoonlijk en gegronde brief met genoemde onderwerpen. Daarbij komt dan het te investeren deel van de spaarpremie. Ik ben ook gebelt door de Rabobank voor zo gesprek een paar maanden terug.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.