Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Goede en betrouwbare hypotheek vanaf 1 9 procent hypotheekrente
  Deze drempels verlagen is een uitdaging die de Vlaamse Regering zeker aangaat
  Een beursstudent is een student die recht heeft op een studiefinanciering van de Vlaamse Gemeen

Het vrij aanvullend pensioen vult het wettelijk pensioen aan.

Pensioen Sparen

Abonneer u op onze e-newsletter promoties, geschenken, tips . De flexibele formules van Fortis Bank zorgen er voor dat uw inkomen na uw loopbaan op peil blijft en u bovendien kunt genieten van een extraatje bovenop. Bij de belastingaangifte moet een fiscaal attest worden gevoegd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.