Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ook dan geldt dat na het verstrijken van de wettelijke of afgesproken termijn de afgesproken re
  Geen enkele stad in ons land kan wedijveren met de allure die Den Haag te bieden heeft
  Er is voor gekozen om per type gulden een afbeelding op te nemen

Het vinden van een geschikte hypotheekadviseur blijkt vaak lastig.

Berekening Hypotheek

Het vinden van een geschikte hypotheekadviseur blijkt vaak lastig. Dankzij AdviesInUwRegio hoeft dit geen obstakel meer te zijn. Bij het kopen van een woning komen kosten kijken zoals de kosten van een makelaar en de kosten van de hypotheekakte. Het rentepercentage dat u als vergoeding moet betalen. Over het bedrag krijgt u doorgaans dezelfde rente vergoed als de te betalen hypotheekrente.

Maximale hypotheekVoor u gaat kijken naar een woning is het handig te weten hoeveel u kunt lenen. Het omgekeerde is het geval indien u de looptijd langer dan 30 jaar neemt. Een spaarhypotheek is gekoppeld aan een levensverzekering. Tenslotte krijgt u een overzicht van de maximale premiestortingen. Dit is de totale periode waarover u de hypotheek wilt aflossen. Om een huis te kunnen kopen moet u eerst weten hoeveel u kunt lenen. Verder kunt u hier artikelen vinden over de verschillende hypotheekvormen. In het programma kunt u voor de eerste 6 polisjaren extra premiestortingen ingeven. Voor deze verzekering bent u maandelijks premie verschuldigd. Dit is fiscaal gunstig omdat dit niet ten koste gaat van uw belastingaftrek. De maandlasten worden weer opnieuw berekend zonder extra premiestortingen dus.

Met de spaarpremie en de extra premiestortingen wordt de spaarpot opgebouwd. Een kortere looptijd resulteert wel in hogere netto maandlasten. Het enige wat hiervoor nodig is, is het invullen van uw gegeven en wij zorgen voor een geschikte adviseur in uw regio.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.