Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Nadat ik hoorde waar Jan Krediet voor staat heb ik mijn twijfels echter snel opzij gezet
  Je zult maar een hypotheek hebben met variabele rente
  Er is geen standaard formule om initiatieven te waarderen

Het toepassingsgebied van de Spaarrichtlijn is beperkt tot rente intresten.

Boete Rente

Bestuurslid Koen Pinkhof vertelt zes weetjes over zijn beleggersclub, de oudste van Vlaanderen. Met de veroordeling van Zhang Enzhao, ex-topman van CCB, voert Peking de strijd tegen bankfraude op. De arbeiders van het textielbedrijf De Poortere Frères DPF in Moeskroen hebben met een grote meerderheid het herstelplan voor hun onderneming goedgekeurd. Volkswagen gaat tot een vijfde van zijn personeel in Belgische, Spaanse en Portugese fabrieken ontslaan. De Brussels Investment Club BIC bestaat al meer dan dertig jaar. Guido Vandermarliere, bedrijfsleider van de sigarengroep J.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.